RACE REPORT | MotoGP Indonesië 2024

Jorge Martin zette een geweldige prestatie neer tijdens de Grand Prix van Indonesië 2024. Hij pakte zijn eerste overwinning sinds de Grand Prix van Frankrijk en breidde zijn voorsprong aan de top van het kampioenschap uit met 21 punten. Rookie Pedro Acosta maakte indruk met een tweede plaats, terwijl regerend kampioen Francesco Bagnaia zich na een moeilijke start opwerkte naar de derde plaats.

Martin reed naar de overwinning met 1,404 seconden, waarmee hij een fout uit de sprint van zaterdag rechtzette. Met zijn tweede plaats steeg Acosta naar de vijfde plaats in de tussenstand van het kampioenschap en blijft hij bevestigen dat hij een van de meest veelbelovende nieuwkomers is. Bagnaia overwon problemen vanaf de openingsronde en eindigde op het podium.

Er was drama aan het begin van de race toen Jack Miller, Alex Marquez, Aleix Espargaro en Luca Marini crashten in bocht twee. Ondertussen vocht Marc Marquez zich omhoog van de 12e naar de zevende plaats, maar technische problemen dwongen hem in de 12e ronde tot opgave.

Vooraan in de race zette Martin een hoog tempo in en bouwde een comfortabele voorsprong op toen Acosta Morbidelli passeerde en naar de tweede plaats reed. Acosta zette Martin vervolgens onder druk, maar hij liet Martin de koppositie niet afpakken. De strijd om de resterende podiumplekken werd steeds heviger, met Morbidelli, Bastianini, Bezzecchi en Bagnaia in een spannende strijd. De race eindigde echter in een teleurstelling voor Bastianini toen hij crashte in ronde 21, waardoor Bagnaia de derde plaats in handen kreeg.

Morbidelli eindigde als vierde, voor Bezzecchi als vijfde. Maverick Viñales werd zesde, terwijl Fabio Quartararo zevende werd. Brad Binder werd achtste, Johann Zarco negende en Raul Fernandez maakte de top tien compleet. Slechts 12 rijders bereikten de finish van deze drukke race.